• Bijzondere momenten
  • Dierbare herinneringen
  • Altijd in gedachten
  • Herdenk het leven
  • Voor altijd verbonden
  • Om nooit te vergeten

Voor de uitvaart

Wanneer uw dierbare overleden is zijn er een aantal dingen welke u moet ondernemen. Als eerste wordt het overlijden vastgesteld, dit gebeurt meestal door een arts. De arts geeft een verklaring van overlijden. Deze verklaring is nodig om bij de gemeente aangifte van overlijden te kunnen doen. Dit kunnen wij voor u doen maar kan u later ook zelf doen. Bent u thuis dan is het verstandig dat u eerst de huisarts belt. Indien het overlijden plaats vindt in een Zorginstelling hoeft u niets te doen. De Zorginstelling zal ervoor zorgen dat er een arts langskomt.

Het moment van overlijden is een ingrijpende gebeurtenis en er zullen vele vragen op u af komen waarover u zich zorgen zult maken. In de meeste gevallen heeft u genoeg tijd om alles naar uw wens te regelen. Niet alle beslissingen hoeven op 1 dag genomen te worden. U ziet ons vrijwel elke dag tot en met de dag van de uitvaart. Wij betrekken u in het gehele proces en zullen samen met u de uitvaart verzorgen.
Wij zijn op elk moment bereikbaar, 7 dagen per week 24 uur per dag op het volgende telefoonnummer:                          023- 5 42 75 48. Op het moment dat u ons belt bespreken wij wanneer er één van onze medewerkers naar u toe zal komen.

Mocht u het fijn vinden om alles op één overzicht te hebben staan dan hebben wij  een checklist bij overlijden voor u ter beschikking.

Er zijn ook uitzonderingen;

Uw dierbare is overleden tijdens uw verblijf in het buitenland.

Belt u in dit geval de alarmcentrale van uw reisverzekering of uw tussenpersoon van uw verzekering. Bekijkt u ook vooral deze site van de overheid.
U kunt ons ook altijd bellen voor advies.

Indien de arts een niet natuurlijke dood constateert.

De arts komt altijd langs om het overlijden vast te stellen. Bij twijfel over een niet natuurlijke dood zal deze een forensisch geneeskundige inschakelen. Pas nadat het politie onderzoek is afgesloten (meestal tussen de 1 en 3 dagen) zal de overledene vrijgegeven worden. Vanaf dit moment kunt u de uitvaart regelen.

Donorregistratie.

Er bestaat een mogelijkheid dat de arts u naar een donorregistratie zal vragen. Heeft uw dierbare kenbaar gemaakt om donor te zijn? Mocht dit het geval zijn, dan bespreekt u met uw arts hoe u het beste kunt handelen.
Indien u dit niet weet heeft de arts 24 uur per dag, 7 dagen per week inzicht in het register. Of u kunt contact op nemen met de helpdesk van het register: www.donorregister.nl
voor de uitvaart