• Bijzondere momenten
  • Dierbare herinneringen
  • Altijd in gedachten
  • Herdenk het leven
  • Voor altijd verbonden
  • Om nooit te vergeten

Kist of lijkwade

De Kist

In Nederland wordt er steeds vaker gekeken naar het milieu en de eisen waaraan een uitvaartkist moet voldoen. Deze moet gemaakt zijn van natuurlijk materiaal. Vanwege de toenemende vraag naar milieuvriendelijke producten maakt men steeds vaker de keuze voor massief hout. Een dure optie? “Dat hoeft tegenwoordig niet meer”. Onze leverancier heeft in midden Europa een eigen houtbewerkingsbedrijf. Hier vervaardigen zij exclusieve producten van uitsluitend goedgekeurd hout. Waardoor zij in staat zijn om kwalitatief hoogwaardige kisten op de markt te brengen. Wij kiezen daarom voor een massief houten kist en dus voor een natuurlijke grondstof. De gekweekte bomen worden voortdurend vervangen door nieuwe aanplant waardoor de bosomvang zelfs toeneemt. Bovendien nemen bomen tijdens het groeiproces Co2 op en dragen ze op die manier bij aan een gezond klimaat. De kisten zijn allen uitgevoerd met gewatteerde bekleding. Maar geeft u vooral bij onze uitvaartleidster aan wat uw wensen zijn, zij helpen u graag uw wensen te verwezenlijken en tot een kist te komen waarbij u een goed gevoel heeft.

Haarlemse regio houten kist

Troupin Unieke Uitvaartzorg heeft op eigen initiatief als 1e in Haarlem een kist ontwikkeld van regio hout, denkt u hierbij aan de volgende plaatsen waar het hout gekapt is: Haarlem, Heemstede, Bloemendaal, Velsen en omgeving.

Voor meer informatie kijkt u op de pagina Inspiratie - Haarlemse regio houten kist.

Lijkwade

Sinds 1991 is het in Nederland mogelijk om in een lijkwade gewikkeld te worden in plaats van in een kist of mand gelegd te worden. Een lijkwade is een rechthoekige doek die om de overledene (in fases) wordt omgewikkeld. Voor een lijkwade worden alleen natuurlijke materialen gebruikt zoals zijde, wol, katoen of linnen. Nabestaanden kunnen, indien zij dat willen, zelf de overledene inwikkelen. De wade kan, in de loop van de dagen steeds een beetje meer gesloten worden waardoor het proces van afscheid nemen gelijkmatiger gaat dan wanneer de kist in 1x gesloten wordt. Een lijkwade wordt op een draagbaar gelegd. Deze zijn er ook weer in verschillende natuurlijke materialen zoals hout, bamboe of wilgentenen. Mocht u voor de lijkwade kiezen houdt u er dan rekening mee dat sommige crematoria hun eigen regels hebben m.b.t. het gebruik van materialen. De uiteindelijke keuze die u maakt is voor al gebaseerd op uw gevoel, er wordt wel eens gezegd dat “Het afscheid van een overledene in een lijkwade meer confronteert dan als de overledene in een anonieme kist ligt.’ Onze uitvaartleiders kunnen u hierin voorlichten.

 Lijkwade op een opbaarplank.

Lijkwade op een draagbaar

voor de uitvaart